söndag 14 september 2008

Söndagsmorgon

Jag kan bli tokig på media. På dagens söndagsmorgon på TV4 handlade det bl.a. om regnbågsfamiljer. Det var med ett lesbiskt par som hade fått en son som nu var 7 månader, en psykolog från BUP och någon journalist eller vad hon var (hon hade skrivit någon ungdomsbok som tog upp detta med regnbågsbarn iaf). Tilde ställde en massa frågor till paret om hur de hade blivit bemötta mm. När diskussionen kom till hur förskola och skola hanterar dessa familjer med samkönade föräldrar börjar den här människan från BUP att prata om "dagis" och vilken roll man har där som personal. Vad då??
DET FINNS INGET SOM HETER DAGIS!!! Det borde en sådan människa som arbetar med barn & ungdomar veta, att det inte längre finns dagis. Alla andra hängde på i samma sväng och kallade förskolan för dagis. Den här människan som hade skrivit en barn & ungdomsbok borde vara så pass påläst att veta att det inte finns några dagis längre.

Den enda som inte hängde med på deras linje var Tilde. En stor eloge till dig Tilde som på ett profitionellt sätt fortsatte att säga förskola.... För det är vad det är!!!

Jag kommer återkomma till detta om förskola kontra dagis. Det känns högst aktuellt att ta upp detta för det brister ganska ofta i media hur man pratar om förskolan och vad man benämner det som. Jag har redan berört ämnet lite i mitt inlägg: 6-års tid.

Inga kommentarer: